Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Myšlenkové pochody

Je pátek večer, sem doma sám, sedím si na gauči v obývacím pokoji nebo se spíš válím a přemýšlím o cyklistice jako o sportu.
Říká se, že cyklistika je jeden z nejtěžších sportů na světe, a tak když se na to podívám, musím s tím souhlasit. Je to spousta dřiny, která nikdy nekončí a co vlastně za tu námahu? No v podstatě nic, protože cyklistika je a asi vždycky bude chudý sport.
Cyklisté dostávají za tu obrovskou námahu, kterou odvádějí v porovnání s ostatnímy sporty, hodně málo peněz. Stačí se podívat na fotbal, hokej, basketbal... Čím to ale je? Čím to, že cyklisté mají tak malé platy? Asi to bude tím, že cyklistika narozdíl od již zmiňovaného fotbalu, nemá nějaké větší trvalé příjmy. Přeci jen na fotbal přijdou lidi, zaplatí vstupenky a zase je na to pivo :-). U cyklistiky jsou pořadatelé rádi, když fanoušci vůbec přijdou a ještě jsem neviděl závody, kde by se za koukání na cyklistiku platilo, výjimka jsou asi olympijské hry.
Další takový důvod asi bude, že sponzoři se do cyklistiky zrovna nehrnou. Proč taky. Vždyť je to samí dopingový skandál a cyklista který profrčí okolo diváka padesátkou neudělá takovou reklamu jako hokejista, který na ledě jezdí sem a tam.
No a poslední důvod co mě při tom válení na sedačce napadl bylo to, že média cyklistiku zrovna neprosazují (alespoň u nás). To je pořád jen samá gambrinus liga a podobně.
To že cyklisté nejsou zrovna populární je vidět hlavně na silnicích, kde jinde taky. Není snad týden, aby na mě nějaké auto nezatroubilo jako že sem …... že jen překážím a co si to vůbec dovoluji jezdit na té silnici, takový mám někdy z řidičů pocit.
Na závěr toho válení na gauči a přemýšlení o cyklistice. Mě napadlo jedno přirovnání. Říká se: „Za málo peněz hodně muziky“. O cyklistice bych to upravil na: „Za hodně dřiny ještě větší dřinu“.
To je asi vše pak jsem se zvedl a šel něco dělat, aby se neříkalo, že jsou cyklisté líní jak ti fotbalisté a tím skončily moje myšlenkové pochody v pátek večer.

Autor: Michal    Dne: 26.9.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar