Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Oderský pohár - cyklokros

Takže včera neděle byla a my jsme s Alešem a dvorním doprovodem Hankou,vyrazili směr Krnov. Svůj první start v krosu jsem si představoval trochu jinak,ale i tak naněj budu určitě vzpomínat v dobrém.Kvůli určitým technickým problémům jsme místo s min. hodinovým předstihem dorazili do Krnova cca 15 min. před začátkem závodu.Registrace probíhala přes kamaráda při asi 150km/h po telefonu a za křiku Hanky,že už s námi nikam nikdy nejede :-) Takže místo pořádného rozjetí a prozkoumání trati,jsme na sebe jen naházeli oblečení a letěli na start.Zde už stálo cca 50borců,takže jsme se postavili do poslední řady a jen si stačili všimnout,že na stratu stojí i eliťák Mlynář a pár dalších "poloprofíků".Během minuty bylo odstartováno a my jsme s pěkně zatuhlýma nohama vyrazili do první stojky.

Jelo se na asi 9okruhů.Trať byla krásně sjízdná.Bylo tam pár toček s blátem,na louce se to taky trochu bořilo, ale jinak poměrně sucho.Zhruba 1/3 trati vedla v lese po pěšinách,1/3 byly serpentiny po louce zakončené překážkou a 1/3 zpevněné cesty.Bylo to hodně o rychlosti a síle a i já jsem zvládl jet 2/3 trati na převod 50/21-23.

Jak už to u krosu bývá, stačil jsem se jen nadechnout a pak už se jelo víceméně na max.První kolo jsem jel tedy spíše opatrně, abych vůbec zjistil, jak to tak chodí a jak vypadá trať.Nohy kupodivu docela jely,takže jsem se po prvním kole do toho trochu opřel a začal jsem předjíždět.Docela se mi dařilo a odhaduji, že se mi podařilo předjet 10-15 lidí.Když byla nahlášena poslední dvě kola, dal jsem do toho opravdu skoro vše a ještě asi 3lidi předjel. Bylo opravdu výhodou, že byla skoro suchá trať a ani nijak moc technicky náročná, takže vyhovovala hodně silničářským typům.

Co se umístění týče,dojel jsem na 9.celkově a 5 v kategorii Elite.Aleš se umístil asi na 8místě v Elitě.
Pro mě byl ale největší úspěch to, že jsem nedostal kolo od Mlynáře a mohl tak obkroužit celý závod a pořádně si to napoprvé užít.
Je jen škoda, že jsou tyto závody tak daleko od domova, ale i tak to za to rozhodně stálo a bylo to příjemné zpestření zimní přípravy.

Autor: Expen    Dne: 22.12.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar