Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Winner 14

Mezi cyklisty se tradují dva různé názory na to, zda gainery užívat či ne. Jeden tábor tvrdí, že užíváním gaineru se nabírá zbytečná svalová hmota, tudíž i kila, která samozřejmě brzdí výkon. Druhý názor je postaven na tvrzení, které částečně vyvrací to první a naopak tvrdí, že užíváním gaineru se svalová hmota nepřibírá, místo toho gainer účinně ochraňuje svalovou tkáň a urychluje regeneraci. Co z toho je pravda nechám na vašem
posouzení.

My jsme testovali moderní gainer Winner 14 z produktové řady Future System od společnosti Nutrend. Tato řada zohledňuje nejnovější vědecké poznatky a proto v této řadě najdete unikátní složení výrobků, jak pro všeobecné, tak i pro zcela specifické použití. Mnohdy jde opravdu o zcela ojedinělé produkty, vždyť nejlepší čeští profesionálové již dlouhá léta spoléhají právě na tuto řadu.

Vraťme se zpět k Winneru 14. Jedná se o gainer, který by měl urychlovat regeneraci a částečně napomáhat v nárůstu svalové hmoty. Složením se jedná o přípravek pro všestranné použití. Ve 100g výrobku je obsaženo 69g sacharidů, 14g bílkovin, 26g cukrů, 4g tuků, mimo to BCAA, hromadu aminokyselin a vitamínů. Užívá se 40g prášku po výkonu rozmíchaných ve 200-250 ml vody, nebo mléka. Při náročném výkonu se doporučuje ještě jedna dávka krátce před spaním. Tolik fakta.

Užíval jsem tento gainer cca měsíc pravidelně téměř denně. Vždy po výkonu a při náročných týdnech i ve dnech odpočinku. Při závodních dnech potom dvě dávky. Došlo u mne k velice zřetelnému urychlení regenerace a nárůst svalové hmoty jsem nezpozoroval. Příchuť banán ze mne udělala téměř závislého člověka a často jsem se musel přemlouvat, abych si nepřidal ještě jednu odměrku. Chuť je opravdu výborná a pokud přeci jen někomu nebude chutnat, tak jsem přesvědčen, že po pár dávkách si na gainer zvykne stejně jako já a potom už nebude chtít nic jiného.

Z těchto důvodu bych doporučil všem, co se chtějí posouvat dopředu a nestát na jednom místě, minimálně tento gainer otestovat a určitě mi dáte za pravdu, že se jedná o další skvělý produkt od NUTRENDU.

Autor: Michal    Dne: 10.5.2010
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar