Nejnovejší galerie
Winter Hradec 2014
Pořádané závody
Fotka dne

Hlavní sponzoři

PolyPLASTY
omnipack

Naši partneři

microtherm
activesport
NUTREND-Sportovní výživa
Porsche Hradec Králové
pells
moose
yate sport
Rock Machine
cyklo pešek
koloshop
C & K

Články

Expenův Pells Aeron
Časovka Šerlich
Kluziště v Orličkách
Sajrajt a marast

Další weby

Webové album Picasa Hradecký pohár HSK facebook

Návštěvnost

Nemoc pohledem domestika

Počasí v posledních dnech se dramaticky posunulo k nízkým teplotám a sluníčko vystřídali mraky a déšť. Toto nevlídné počasí má za následek, že jsem podlehnul nachlazení. Rýma, bolest v krku a teploty mě donutily místo závodění na posledním Dobrušském poháru absolvovat, tuto skvostnou jízdu v pohodlí našeho týmového autobusu.
Protože náš leader Expan již měl celkové výtězství v kapse, pojali jsme závod jako cyklisté při poslední etapě [yellow]Tour de France[/yellow].
Na startu si sedám do otevřeného kufru našeho auta a fotím tu nádheru. Kluci se usmívají a přiťukávají si šampaňským, [b]Petr září ve [yellow]žlutém[/yellow][/b] a všichni mají vyzdobená kola [yellow]dožluta[/yellow]. V srdci jsem Petrovy vděčný, že to tak dopadlo a uprímně mu gratuluju k výtězství.

Na krku mám zavěšenou kameru s fotoaparátem a nevím jestli mám dřív natáčet nebo fotit. Nakonec to zvládám obojí a po úvodním rozveselení přesedám na místo spolujezdce a začínám sledovat tu úžasnou podívanou, kterou tentokrát nemůžu spoluvytvářet.
S Hankou, která řídí si povídáme a já občas natáčím a povzbuzuju kluky. Venku prší a teplota není daleko od bodu mrazu. Pořadatelé rozhodli, že tento rok se pojedou pouze tři kola, ale i to je více než dost.
Mráz zalezlý pod nehty, naprostá bezmocnost při újíždění soupeřů, vyčerpání. Všechno tohle znám velice dobře.
V druhém kole Jirka, který na tom zdravotně není také nejlépe hlásí, že mu je zima a zanedlouho vzdává. Rychle výrážím a dotlačím ho až na jeho místo v autě, bleskově naložím kolo a rychle do něl leju teplý čaj. Pokračujeme dál a míjíme [b]Radka[/b] a později [b]Marťu[/b]. Oba se statečně drží a mám z nich [b]radost[/b]. Povzbuzuju co můžu.

Závod se pomalu chýlí ke konci a rozhoduje se o stupních výtězů. Bohužel jsme na špatném místě a tak nevidím závěrečný boj mezi [b]Happym[/b] a [b]Zdeňkem Bartošem[/b] o první místo, ovšem místo toho povzbuzuju [b]Aleše[/b] ze všech sil a prožívám s ním poslední chvíle letošního DP. Na silnici ještě míjíme povzbuzující nápisy fanoušků a jsme v cíli. [b]Hanka[/b] zvládla řízení na jedničku a je vidět, že ji to začíná bavit. Vystupuju z auta a gratuluju všem k perfektním výkonům. Kluci si to dnes zaslouží odvedli pořádný kus práce.

Teď zese přichází řada na mě. Naložit kola o postarat se o takové to domácí teplo. Na vyhlášení na mě zase čeká focení a somozřejmě tleskat, tleskat, tleskat...
Poslední závod je za mnou i když jsem ho absolvoval pro mě poněkud netradičním způsobem, je to příjemná zkušenost. Zase mi to trochu otevřelo oči a podíval jsem se na cyklistiku z jiného pohledu. Třeba někdy dostanu pozvání do vrtulníku no uvidíme příští rok.

Autor: Michal    Dne: 21.9.2008
copyright HSK - cycling 2009 | design a kód: Michal Dyntar